Wie wij zijn....

 

Wij zijn Luuk Wolfs en Petra Heynen. Omdat we gefascineerd zijn van de hondensport en we daar ons steentje aan willen bijdragen hebben we na lang overwegen besloten om deze kennel te beginnen.

De passie van Luuk ligt in de hondensport en dat met name bij de mechelse herder. Voor hem bestaat er geen ander ras wat zo gedreven is en waar je zoveel takken van sport mee kan bedrijven.De keus van het ras was hierdoor snel gemaakt. Luuk is al bijna 15 jaar bezig binnen de africhting. Hij is begonnen met zijn 1e hond Nilis, een Am.Staff. Omdat je daar geen KNPV ( Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging )mee kon trainen, trainde hij daarmee BHN ( Bond Hondensport Nederland ). Met Nilis is hij vrij ver gekomen, maar de KNPV bleef trekken. Hij was veel bij de trainingen te vinden en hoopte snel een mechel aan te schaffen. Toen hij Petra leerde kennen had zij ook al een aantal honden en was het gezien de ruimte niet mogelijk om meteen aan een mechel te beginnen.

Toen Nilis helaas overleed in 2003 kwam na enige tijd Quinto, onze 1e mechelse herder, onze roedel versterken. Hij kwam bij ons op 7 maanden oude leeftijd. Quinto was een erg gedreven hondje die veel in zich had, alleen bleek hij na een aantal maanden zware HD te hebben. Omdat wij graag verder wilden, heeft Quinto een goed huis gekregen bij zijn oude baas op de boerderij en kregen wij Taran bij ons.Taran was 1 jaar toen hij bij ons kwam. Met Taran heeft Luuk op 5 oktober 2007 zijn 1e PH1 certificaat behaalt. Helaas is Taran geen stamboomreu en kunnen wij hem niet gebruiken voor de kennel. Taran gaat als beveiligingshond zijn carriere verder uitbouwen. Luuk heeft daarna de training met Miloua op zich genomen, waarbij ze samen in 2011 het PH1 certificaat behaald hebben. Momenteel traint hij met haar voor inzetbare Reddingshond. Luuk gaat zich nu volledig wijden aan  Faelan en aan de reddingshondengroep. Daarna zal hij een van de jonge honden verder gaan africhten.

Petra is al vele jaren met dieren en dierenverzorging bezig. Als ex-dierenverzorgster werkzaam bij dierenarts en in dierenasiel is zij na haar verhuizing naar Limburg pas bekend geraakt met de africhtingssport en is hier pas een aantal jaar in thuis, daarvoor deed zij veel aan gehoorzaamheid en behendigheid met de honden. Daarnaast heeft zij ook 7 jaar lang puppencursus gegeven. De africhting bevalt haar wel, al vind zij het reddingshondengebeuren ook geweldig om te doen met de honden. Petra zal de drijvende kracht achter de kennel gaan worden, zij heeft immers de benodigde diploma's en kennis van het verzorgen van de honden en de pups. Daarnaast zal ze het 1e jaar van de pups gaan begeleiden zowel in socialisatie als het zindelijk maken enz. Momenteel traint ze met Zen. Daarnaast zal ze de 1e maanden van toekomstige pups qua opvoeding en verzorging op zich nemen.