De Kennel.

 

De kennel is officieel sinds maart 2006. We zijn begonnen omdat we graag werkhonden wilden fokken uit Belgische lijnen die geschikt zijn voor diverse takken van sport. De kennelnaam is afgeleid van de achternaam Wolfs en met een knipoog naar de voorvader van de hond; de wolf.. Voor het starten van de kennel heeft Petra in voorgaande jaren al diverse diploma's op dierverzorgingsgebied gehaald, waaronder een bewijs van Vakbekwaamheid.

We hebben de kennel opgestart met onze dames, Fehdra en Diva. Van Diva hebben we uit 2 nestjes een dochter aangehouden; Miloua en Bohdie en is Bindy eventueel ook nog beschikbaar. We hebben van hun eerste nestjes ondertussen ook een paar dochters van gehouden, Cayley en Dinah. Helaas hebben we destijds Briana uit de fok moeten halen omdat we niet garant konden staan voor haar heupen, daarvoor  hebben we Dani gekregen. Zo hebben we een paar jonge dames waar we in de toekomst hopelijk verder mee kunnen. We zijn nu druk op zoek naar een geschikte reu(en) die qua lijnen bij onze honden past en ons qua karakter en werkdrift aanspreekt.

Onze honden zullen voldoen binnen de reddingshonden en KNPV sport. We hopen straks ook te kunnen spreken van goede resultaten binnen de IPO en het speurhondenwezen via de nakomelingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kennel is gelegen in Maria Hoop te Limburg. We zijn hier speciaal naar toe verhuisd voor onze honden. De mechels liggen bij ons in de kennel omdat wij van mening zijn, dat echte werkhonden niet als huishond gehouden kunnen worden en ze beter af zijn in de kennel. Uiteraard gaan wij vaak met ze uit en trainen we zo'n 4 a 5 x per week met ze. Daarnaast hebben onze honden een eigen "bos" ter beschikking waar ze vaak in te vinden zijn. De pups liggen bij ons binnen tot ongeveer een maand of 7 a 8. In deze tijd socialiseren we ze met onze andere (huis)honden en dieren zoals de katten. Wij vinden het hebben van een sociale hond zeer belangrijk.

Indien een van onze teven moet bevallen, dan komt zij lekker bij ons in de speciaal hiervoor ingerichte serre te liggen, waar zij de kleintjes vervolgens ook in alle rust kan grootbrengen. De pups gaan bij ons weg op een leeftijd van 8 weken. Tot die tijd is het uiteraard mogelijk om bij de pups te komen kijken. De pups zijn bij afgifte voorzien van chip, entingen en zijn ontwormd. Alle oudere honden in ons bezit zijn voorzien van een DNA profiel, en onze pups zullen ook allemaal met een DNA profiel ( als bewijs dat er niet geknoeid is met de afstamming ) het nest verlaten. Omdat wij fokken met stamboom Mechelse Herders en via de Raad van Beheer zullen onze pups ook voorzien zijn van een stamboom. De teven en reuen in ons bezit die wij in zullen zetten voor de fok, zijn middels de PenHipp methode ( zie hiervoor de aparte uitleg op de site ) en de reguliere testen getest zijn op HD afwijkingen. Daarnaast zijn ze ook gescreend op ED en evt rugafwijkingen. Mocht in de toekomst blijken dat er meer gezondheidsonderzoeken nodig zullen zijn binnen ons ras, zullen wij ook daaraan meewerken, het fokken van een gezonde hond is voor ons erg belangrijk.