Nieuwtjes...

 

 

 

 

 

 

 

2 januari 2014

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en geweldig 2014 toe.

22 december 2013

Wij willen iedereen hele fijne feestdagen toewensen.

30 augustus 2013

Vandaag heeft Gio Gabor ( roepnaam Chip ), ons laatste pupje uit het nestje van Bohdie, eindelijk zijn forever home gevonden. Martin en Susanne, we wensen jullie heel veel plezier met hem.

18 augustus 2013

De afgelopen tijd niet veel aan de website gedaan, de reden hiervan is vandaag geboren.

We zijn de trotse ouders geworden van een prachtige zoon Quinn.  Op dit moment zal onze aandacht even meer naar dit kleine mannetje gaan en hebben we besloten even geen nestjes te fokken. Medio 2014 zullen we verder kijken naar de fokplannen van onze kennel.

03 juli 2013

Ondertussen hebben de meeste pups een ontzettend goed huis gevonden waar we heel erg blij mee zijn. Helaas is het de anno 2013 de gewoonte blijkbaar geworden om een pup te reserveren en dan vervolgens niet op te komen dagen of vlak voor het ophalen te annuleren. Daardoor hebben we nu nog 2 pups die nog op zoek zijn naar een werkend huis. Voor een eventueel komend nestje zullen ook wij moeten gaan werken met een voorschot, iets waar we altijd zeer op tegen waren, maar door de recente ervaringen niet meer onderuit zullen komen. Mocht u wel het geschikte baasje zijn voor 1 van deze 2 heerlijke pups, neemt u dan even contact met ons op, de heertjes zullen graag contact met u willen. Klik HIER om ze te bekijken.

03 juni 2013

Het online zetten van de foto's verloopt dit x wat trager dan bij de vorige nesten vanwege de persoonlijke omstandigheden, maar de pups groeien op als leuke vrije hondjes. Ze zijn afgelopen zaterdag weer mee geweest naar een hondentraining, hebben daar ook weer de nodige aandacht gehad van de teamleden en de puppenkopers die ook even langs kwamen om te kijken. Ze genoten van de aandacht en waren eind van de dag doodmoe. Er zijn nog wel een paar reutjes te koop die het verdienen om ook een goed huisje te krijgen..

Klik HIER voor foto's van de vorige week.

28 mei 2013

De pups zijn afgelopen zaterdag voor het eerst meegeweest naar de Reddingshondentraining op de hei, ze waren heel erg vrij, dat was leuk om te zien, de foto's volgen later. Klik HIER voor de impressie van de pups van afgelopen week.

21 mei 2013

Nieuwe foto's online, de pups groeien goed, en het 1e puppenbezoek hebben ze gehad.

13 mei 2013

Helaas wegens persoonlijke omstandigheden vandaag pas weer nieuwe foto's online gezet, ze zijn van afgelopen donderdag en vandaag. HIER kunt u ze bekijken...

8 mei 2013

Weer wat nieuwe foto's van de pups online gezet, Klik HIER om ze te bekijken.

04 mei 2013

Vanmorgen weer nieuwe foto's gemaakt, de oogjes zijn ondertussen bij de meeste pups ook open. Ze zijn levendig, kruipen veel door de werpkist en oefenen met blaffen. Genieten weer. Klik HIER om de foto's met open oogjes te bekijken.

02 mei 2013

De namen van de pups zijn goedgekeurd door de Raad van Beheer, ze staan onderaan de fotopagina van de Geboorte

30 april 2013

Vandaag wat nieuwe foto's van de pups online gezet. Klik HIER om de foto's te bekijken.

28 april 2013

Pups alweer bijna 1 week oud. Ze groeien goed en zijn erg levendig. Op de pagina van week 1 is van alle pups apart een foto toegevoegd.

26 april 2013

En de foto's van de 1e en 2e dag kunt u HIER vinden.

25 april 2013

Met enige vertraging staan de 1e foto's van de pups nu op de website. Klik HIER om ze te bekijken.

23 april 2013

Gisteren is Bohdie bevallen van 9 gezonde pups, 6 reutjes en 3 teefjes. Het was een gemakkelijke en snelle bevalling en Bohdie is wederom een zorgzame en beschermende moeder. De 1e foto's volgen snel.

25 maart 2013

Door ziekte van ons beiden was het niet mogelijk om eerder naar de dierenarts te gaan voor de echo, maar vandaag zijn we eindelijk geweest. Wat we al vermoedden, Bohdie is drachtig. We hebben flink wat pupjes zien bewegen op de echobeelden. Helaas zijn er wat afzeggingen geweest door mensen die het blijkbaar niet konden afwachten en ergens anders al een pup hebben gehaald, dus er is weer wat ruimte ontstaan op de reserveringslijst.

22 februari 2013

Vandaag was de Progestoronwaarde van Bohdie eindelijk op de gewenste hoogte, dus ondanks de eerdere geslaagde poging, vandaag toch nog een extra dekking laten doen. Ook deze verliep prima. Nu wachten op de echo en hopen dat een van de dekkingen raak geweest is.

17 februari 2013

Omdat Bohdie een split oestrus heeft, is ze later gedekt dan verwacht, maar vandaag is de 1e succesvolle dekking geweest tussen haar en Elgoss. Morgen gaan we nogmaals naar de dierenarts om haar Progestoronwaarde te laten bepalen.

30 januari 2013

Vanmorgen is Bohdie ( Blyth Bohdie From the House of Wolfs ) loops geworden. Na overleg met de dekreu eigenaar hebben we besloten dat ze ergens komende week gedekt zal gaan worden door Elgoss ( Schuurmans BRN 9407 ). Dit is bijna de combinatie die we vorig jaar wilden met Miloua, Bohdie is namelijk de halfzus over moederszijde van Miloua.  De inbreeding coefficient van deze combinatie is 1.56 %. We nemen vanaf nu reserveringen aan.

28 januari 2013

Vandaag bereikte ons het bericht dat er voor Era ( Ece Erin From the House of Wolfs ) een geweldig nieuw huis is gevonden. We wensen Mascha en Bas heel veel plezier met haar en hopen nog veel van jullie te mogen horen.

01 januari 2013

Allereerst willen we iedereen die onze kennel een warm hart toedraagt, het allerbeste wensen voor 2013. We hopen dat iedereen dit jaar krijgt wat hij hoopt. In ieder geval heel veel geluk, goede gezondheid en veel sportplezier toegewenst.

Voor 2 nieuwe pup eigenaren kon het jaar ook niet beter beginnen, ze hebben vandaag hun pup gehaald waardoor nu alle pups naar hun nieuwe eigenaren zijn vertrokken en het weer stil in huis is. Annieke, heel veel  ( knuffel ) plezier met Fun, je hebt er lang genoeg op moeten wachten. Fam. Clevers, ook heel veel plezier met Toby, hopelijk groeit hij op tot een mooie, gezonde en hardwerkende diensthond.

30 december 2012

Vandaag is ook Fox aan zijn nieuwe leventje begonnen in Denemarken. Flemming en Trine, we wish you all the best, have a lots of fun with your little man...

24 december 2012

We willen iedereen vanaf hier mooie en gezellige kerstdagen wensen. Dani is vandaag helaas dekrijp maar we kunnen niet op de kerstdagen verwachten dat er een hond gedekt gaat worden, dus hebben we besloten deze loopsheid maar over te slaan en een volgende af te wachten. Het kan goed zijn dat we er nu voor kiezen eerst Bohdie te laten dekken, hou de nestplanningspagina in de gaten mocht u interesse hebben.

22 december 2012

En ook vandaag zijn er 2 pups begonnen aan hun nieuwe leventje.. Fam.Noordermeer, wij wensen jullie heel veel plezier met onze kleine man, Flick, die voortaan Freek zal gaan heten. Fam. Verachtert, ook jullie heel veel plezier met Farah gewenst, we hopen dat zij het verdriet van de afgelopen weken wat kan verzachten..

De overige drie, Floyd, Fairy en Fox blijven tot oud en nieuw nog even bij ons en zullen dan ook gaan beginnen aan hun nieuwe leven.

21 december 2012

De 1e pup is naar zijn nieuwe baas vertrokken. Fam. Bicker we wensen jullie ontzettend veel plezier met en van Flash...

18 december 2012

Door omstandigheden is het wat later geworden om de site te updaten, maar de foto's van het stationbezoek met de pups en zaterdag ( ze zijn meegeweest naar een gebouwentraining met de reddingshondenclub ) staan nu eindelijk op de site.

13 december 2012

Dani is iets vroeger dan gepland loops geworden. We zijn nog even in tweestrijd of we haar laten dekken, door het nest van Miloua ( 1/2 jaar later dan verwacht ) loopt onze planning iets anders dan we wilden. Mochten we haar toch laten dekken vermelden we dit zo snel mogelijk op onze site.

11 december 2012

De pups hebben gisteren en vandaag weer veel nieuwe indrukken opgedaan. Gisterenavond zijn ze meegeweest naar het trein/busstation en vandaag zijn ze voor de 1e keer naar de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal gezond verklaard en hebben hun 1e enting gekregen. De foto's van het stationbezoek volgen later deze week.

5 december 2012

Helaas is een van onze "pups" uit de combinatie Zen ( Bryan van het Engbertsdijksvenen ) x Dani ( Like a Hurricane Eva Eloisa ) op zoek naar een nieuw tehuis. Kijk op de Te Koop pagina voor meer informatie.

4 december 2012

Gisteren de pups laten lopen in de flessenbak, dit om ze bekend te maken met ongelijke materialen onder hun pootjes. Ze deden het prima, er was er geen een bij die in paniek raakte of er niet door wilde lopen. We zijn ook hier weer heel blij mee. Klik HIER voor de foto's.

2 december 2012

Afgelopen dagen weer puppenbezoek gehad, Klik HIER voor de foto's. We bedanken tevens de heer Bicker voor de foto's die hij heeft gemaakt en die we mochten gebruiken..

27 november 2012

Nieuwe foto's van de pups toegevoegd. Dit keer ingescande want we zijn met de pups naar een fotostudio geweest waar we tevens de 1e plek hebben gehad voor de socialisatie. Geen van de pups gaf angstig of terughoudend gedrag, ze liepen vrij door de studio. Uiteraard zijn we hier heel blij mee, zulke karakters zien we graag. 

21 november 2012

Nog wat nieuwe foto's gemaakt vandaag, de pups hebben hun 1e vleesmaaltijd gekregen. Misschien wat aan de vroege kant, maar we merkten dat ze er aan toe waren. Zonder enige twijfel aten de pups het aangeboden vlees, het blijft leuk om te zien, bij pappups is dat vaak anders... Klik HIER om de foto's van hun 1e maaltijd te bekijken.

Tevens vandaag helaas een annulering vanuit het buitenland voor 1 van de teefjes, de totale kosten bleken toch te veel voor de geintereseerde. Daarom is er nog 1 teefje vrij om te reserveren.

18 november 2012

Vandaag is de socialisatie echt begonnen voor de pups, de 1e puppenkopers met kinderen zijn langsgekomen. Het was reuze gezellig en de kinderen hebben hun keuze al gemaakt :-) Nu hun vader nog..

Klik HIER voor wat foto's van het bezoek.

Alle reuen zijn sinds vrijdag ook besproken, de teefjes waren dat al, het nestje is nu dus uitverkocht.

 

14 november 2012

Vandaag geprobeerd wat foto's te maken van de pups alleen. Lastig, de dames en heren hebben een eigen willetje en zitten niet mooi voor de foto... Klik HIER voor een indruk...

08 november 2012

Klik HIER voor nog wat nieuwe foto's van de pups. De rest groeit en beweegt gelukkig...

05 november 2012

Wederom moeten we meedelen dat 1 van de pups ( Famous Flynn From the House of Wolfs ) is overleden. De puppenkopers zijn ondertussen ingelicht, maar omdat we staan voor openheid betreffende het fokken, plaatsen we het ook hier.

Bij de geboorte afgelopen week waren er 3 pups kleiner in geboortegewicht dan de overige 5. Na het overlijden van Fenton hielden we de andere 2 dan ook zeer goed in de gaten. Helaas groeide 1 van de 2 pups niet, lag veel buiten de groep, hield de tepels niet goed vast/leek geen afdoende zuigreflex te hebben en naarmate de week vorderde vertoonde hij ook lusteloos gedrag. Ook tijdens het bijvoeden uit een flesje, gaf hij nauwelijks respons, waarop we besloten hem bij te voeden via een maagsonde. Helaas heeft het allemaal niet mogen baten, zondagmorgen 4 november is hij alsnog overleden. Hij is nooit boven zijn geboortegewicht van 300 gr. uitgekomen, terwijl de anderen afgelopen zaterdag al rond de 800 gram zaten. Het is waarschijnlijk een fout in de aanleg van beide pups, maar het blijft moeilijk zo'n pupje na een week alsnog te verliezen. Het andere pupje, is weliswaar klein, maar levendig en groeit ook, dus we hopen vanaf nu het ergste te hebben gehad en dat we kunnen gaan genieten van de overgebleven 6.

Van de anderen hebben we nog wat foto's gemaakt, deze kunt u HIER vinden.

01 november 2012

Helaas hebben we slecht nieuws te vermelden: Vanmorgen is 1 van de reutjes ( Famous Fenton From the House of Wolfs ) overleden. Hij was het kleinste bij de geboorte en groeide niet goed mee met de anderen. Gisteren heeft Miloua hem ook weggeduwd wat al een teken is dat er iets niet geheel goed is... We hebben nog geprobeerd middels bijvoeding, vocht toedienen en warm houden hem te redden, maar het mocht niet meer baten. Hoewel het een natuurlijk iets is, blijft het nooit leuk om mee te maken...

Tevens bericht gekregen van de Raad van Beheer, dat de namen goedgekeurd zijn, klik HIER om de foto's van de afgelopen dagen en de namen te bekijken.

29 oktober 2012

Foto's van de geboorte van de pups van Miloua en Zen staan op hun eigen pagina. Klik HIER om ze te bekijken.

 

28 oktober 2012

De pups van Miloua en Zen zijn vandaag geboren. Het was een snelle en rustige bevalling. Miloua heeft 6 reuen en 2 teefjes gekregen. Er zijn nog een paar reutjes beschikbaar. Foto's volgen morgen.

03 oktober 2012

Fotopagina's van Bodhie, Bindy, Dani en Endira bijgewerkt.

02 oktober 2012

Fotopagina van Miloua bijgewerkt.

10 september 2012

Vanwege onze eigen bruiloft is het nieuws er een beetje bij ingeschoten, maar Miloua is afgelopen 30 augustus gedekt. We verwachtten rond 31 oktober dan hopelijk weer een nestje. Miloua is echter niet gedekt door Elgoss. In de vorige loopsheid verliep de dekking al niet vlekkeloos en hoewel ze op haar hoogtepunt zat wilde ze zich dit keer helemaal niet laten dekken door Elgoss. In overleg met de dierenarts hebben we besloten om te kijken of ze zich wel zou laten dekken op bekend terrein met een voor haar bekende reu, zonder aanwezigheid van mensen. Omdat we deze combinatie al in gedachten hadden voor het komende jaar, was het voor ons makkelijk om deze stap te zetten en hebben we haar met Zen ( Bryan van het Engbertsdijksvenen ) samen gezet.  Omdat we toch heel graag Elgoss willen gebruiken zijn we met de eigenaar van Elgoss overeengekomen dat we binnen een half jaar met een nog nader te bepalen teefje, die qua karakter, lijnen en uiterlijk bij Elgoss past, een dekking te laten doen.

We verwachtten uit de combinatie Miloua & Zen, pittige gedreven pups. Er zijn al enige pups besproken maar we nemen nog reserveringen aan.

02 september 2012

Geen kennelnieuws, maar wel leuk om hier te vermelden, maar gisteren zijn wij in het huwelijksbootje gestapt. Het was een schitterende dag waar we nog lang van zullen nagenieten.

Met dit achter de rug zullen we het verwaarloosde werk aan de website snel weer gaan oppakken en de site weer up to date brengen.

19 augustus 2012

Door omstandigheden lang niet aan de website kunnen werken. Miloua ( Grischa Perle de Tourbiere ) is weer loops geworden, we zullen haar ergens komende week laten dekken.

17 mei 2012

Omdat de geboorte uitbleef zijn we met Miloua naar de dierenarts geweest. Helaas bleek ze niet ( meer ) drachtig. De pupkopers en eigenaar van de dekreu zijn ondertussen ingelicht en we proberen het over een maand of 5 nogmaals.

25 april 2012

Door omstandigheden zijn we laat met het vermelden maar Miloua is drachtig. We hopen dan ook rond 9 mei weer gezonde werklustige pupjes te mogen verwelkomen. Er zijn nog een paar plekjes op de reserveringslijst vrij.

7 maart 2012

Vanavond is Miloua ( Grischa Perle de Tourbiere gedekt door Elgoss. De komende weken zullen weer even spannend worden, of ze inderdaad ook drachtig zal zijn. Indien alles goed verloopt zullen de pups geboren worden rond 9 mei 2012.

22 februari 2012

Vandaag is Miloua ( Grisha Perle de Tourbiere ) loops geworden. Dit betekent dat ze waarschijnlijk rond 3 maart gedekt zal gaan worden door Elgoss ( diensthond Belgische Politie BRN. 9407 ). Reserveringen kunnen worden reeds aangenomen.

16 februari 2012

Na een tijdje even geen nieuws te hebben gehad, is vandaag Elfa naar haar nieuwe huis gegaan. Ze verblijft nog even een aantal dagen in Nederland en zal dan in Ecuador gaan wonen. We wensen Diego en Janet heel veel plezier met haar.

02 januari 2012

Hierbij willen we alle bezoekers aan onze site een geweldig, gezond en sportief 2012 toewensen. We hopen dit jaar nog een paar mooie gezonde combinaties te mogen fokken en dat al onze puppenkopers resultaten behalen met hun honden waarop ze gehoopt hebben. Natuurlijk hopen we dat Elfa ook nog een geweldig huisje gaat vinden, ze verdiend het.

Daarnaast een mooie foto van Cenna ontvangen, deze op haar pagina geplaatst.

23 december 2011

Op de valreep voor de kerstdagen nog een geweldig huis gevonden voor Edy. Wij willen Miriam en Walter heel veel plezier met haar wensen. Het zou mooi zijn als Elfa nog in 2011 ook een eigen plekje gaat vinden. Bent u op zoek naar een gedreven jong mecheltje, die gek is op bijten en dus graag binnen de hondensport opgeleid zou willen worden, neem dan even contact met ons op om kennis te komen maken.

22 december 2011

Foto's ontvangen van Chicane, deze zijn geplaatst op zijn pagina.

13 december 2011

Nieuwe foto's toegevoegd op de pagina van Eloy. Tevens op de pagina van  Edy en Elfa ook nieuwe foto's geplaatst ( zijn nog steeds te koop, zie te koop pagina of nestplanning voor meer informatie ) Met name Elfa schatten wij in dat zij zeer geschikt zou zijn voor het KNPV programma en Edy is zeer geschikt voor het IPO programma. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Tevens nog wat pagina's aangepast. We willen iedereen in de aanloop naar de feestdagen vanuit hier alvast fijne feestdagen wensen.

12 december 2011

Gisteren hebben Jeroen en Azurra weer een wedstrijd Agility gelopen. Ze hebben het zo vlak voor het einde van dit jaar/seizoen zeer goed gedaan. Ze hebben 1x 1 U behaald en zijn in een andere ronde 2e geworden. We willen hierbij Jeroen uiteraard feliciteren en wensen hem volgend jaar natuurlijk ook zulke geweldige resultaten toe.

18 november 2011

Gisteren foto's ontvangen van Evan, het pupje dat naar Oekraine is gegaan. Het gaat goed met hem. De foto's zijn geplaatst op zijn pagina. Zijn 2 zusjes zijn nog beschikbaar voor herplaatsing.

15 november 2011

We kregen vandaag te horen dat Camaron Cuan From the House of Wolfs, officieel diensthond van de Duitse Politie is geworden. We zijn hier uiteraard heel blij mee.

11 november 2011

Zojuist is Erin ( vanaf nu Era ) met haar nieuwe baasjes meegegaan, en zal worden opgeleidt binnen het IPO programma. We wensen Paula en Ronald veel succes en sportplezier met haar...

8 november 2011

Vandaag is Evan vertrokken naar zijn nieuwe baas. Na een goede vlucht en lange autorit is hij aangekomen bij zijn nieuwe baasje in de Oekraine. De 1e berichten zijn al erg positief, waar wij natuurlijk heel erg blij mee zijn. Hij zal worden opgeleidt binnen het IPO programma en zal daarnaast ook agillity gaan beoefenen. Ook Natalia wensen wij heel veel plezier met haar nieuwe maatje.

Wederom foto's ontvangen van Eloy en Exxon, dit keer waren ze samen op een Mondioring event en hebben ze even met elkaar gespeeld. De foto's zijn op de pagina's van beiden geplaatst.

4 november 2011

We hebben een geweldig adres voor Endira gevonden, ze gaat getraind worden in Duitsland binnen het IPO programma. Ze is vandaag naar haar nieuwe eigenaar gegaan. We wensen Brigitte heel veel plezier met haar. Tevens foto's van het baasje van Dexter ontvangen, het gaat zeer goed met deze jongen. Foto's staan op zijn pagina.

31 oktober 2011

Wegens onverwachte omstandigheden zijn wij op zoek naar een serieuze geleider die onze nestkeus teef wil opleiden binnen bijv. de IPO / KNPV of Ringsportprogramma. Ze zal geplaatst worden op fokkersvoorwaarden. Voor meer informatie gelieve contact met ons op te nemen via mail.

Tevens nieuwe foto's gekregen van de eigenaren van Exxon en Eloy, deze weer toegevoegd aan hun eigen pagina.

22 oktober 2011

foto's toegevoegd aan pagina's van Zen en Faelan.

18 oktober 2011

Foto's ontvangen van de eigenaren van Eloy en Exxon uit het nestje van Dani x Zen. Deze geplaatst op hun pagina bij de nakomelingen.

10 oktober 2011

Zaterdag zijn de 1e pups naar hun nieuwe huis vertrokken, sommige hadden een lange rit naar het buitenland voor de boeg, maar ze zijn allemaal goed aangekomen. De eigenaren zijn zeer blij met ze, wat wij uiteraard heel fijn vinden om te horen. We wensen de eigenaren dan ook veel plezier met ze. Toch zijn er nog een paar pups die een goed huis zoeken. Bent u degene die nog een hele leuke vrije en pittige pup zoekt om mee te gaan sporten? neem dan contact met ons op.

Gisteren de pups die hier nog zijn meegenomen naar de club. De foto's zijn te vinden onder week 7.

5 oktober 2011

Gisteren zijn we met de pups naar de Kermis geweest. Ze deden het verrassend goed, totaal niet onder de indruk van de geluiden en ze kregen veel aandacht. Klik HIER voor een impressie.

1 oktober 2011

Vandaag hebben David en Autumn From the House of Wolfs (Mellow) examen gedaan voor hun VZH en zijn geslaagd met 50 punten. David namens ons van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en op naar IPO 1. We hadden enkele pups meegenomen vanwege de socialisatie en zijn daarna met andere pups ook nog even naar het Winkelcentrum en terras geweest. Klik HIER voor de foto's.

25 september 2011

En ook vandaag de pups meegenomen, dit keer naar de KNPV club. Klik HIER voor deze foto's.

24 september 2011

Vandaag zijn we met onze volwassen honden op Reddingshondentraining geweest in Eindhoven. Een mooie gelegenheid om onze bijna 6 weken oude pups mee te nemen naar hun eerste "vreemde" omgeving. Klik HIER voor de foto's van hun speelpartijen...

18 september 2011

Omdat de pups nu 5 weken oud zijn, ook wat foto's gemaakt van iedereen afzonderlijk. Het is wat onwennig zo op grote hoogte stil te blijven zitten, maar ze zijn leuk geworden... Klik HIER om ze te bewonderen. Aangezien de chipper van de Raad van Beheer a.s. dinsdag al zal komen, hebben we meteen de keuze gemaakt welke naam bij welke pup gaat komen, deze staan onder de foto's

17 september 2011

Doordat Petra opnieuw in het ziekenhuis was opgenomen, zijn er deze week geen foto's gemaakt. Vandaag nog snel een paar foto's gemaakt, die staan onder week 4. Klik HIER om ze te bekijken. Het was de 1e keer dat de pups buiten kwamen en in de flessenbak zaten. Dit weekend zullen we ook nog foto's van de pups afzonderlijk plaatsen.

12 september

De 1e foto's van afgelopen weekend betreffende pups, staan HIER.

11 september 2011

Wegens veel puppenbezoek en hondentrainingen de afgelopen week zijn de foto's pas vandaag bij week 3 van het puppenfotoalbum gevoegd. Ze zijn ondertussen alweer 4 weken oud. klik op de link van 4 september om de foto's te bekijken.

4 september 2011

Vandaag ook nog foto's gemaakt, ze zijn nu 3 weken oud en beginnen erg leuk te worden. Klik HIER voor deze foto's.

2 september 2011

Dinsdag nog wat foto's gemaakt van de pups, ze waren toen 15 dagen oud. De foto's zijn HIER te vinden. Ze beginnen te reageren op geluiden, spelen met elkaar en het lopen gaat steeds beter.

27 augustus 2011

De pups zijn ondertussen 12 dagen oud en groeien prima. Ze proberen te lopen en bij sommige zijn de oogjes open. Klik HIER voor wat nieuwe foto's.

20 augustus 2011

Met de pups gaat het uitstekend, ze zijn flink gegroeid. Er zijn foto's gemaakt van de pups afzonderlijk en de namen zijn bekend. Klik HIER om ze eens rustig te bekijken.

18 augustus 2011

Helaas is onze site de afgelopen dagen uit de lucht geweest. Iemand heeft de site weten te hacken, waardoor een bezoek aan onze site een besmetting met malware kon opleveren. Onze provider heeft het tijdig gezien en heeft de site offline gezet. We willen desondanks hiervoor onze verontschuldigingen aanbieden. Hoewel het niet onze schuld is, is dit uitermate vervelend voor degene die het getroffen heeft. Voor iedereen die de afgelopen dagen nog op onze site is geweest, scan je PC even uitvoerig voor alle zekerheid. De besmette site is verwijderd, de back-up is vandaag online gezet en de provider en wij hebben nog meer voorzorgsmaatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen en we hopen dat dit een eenmalige gebeurtenis was. Er kan nu dus gewoon veilig gekeken worden.

Dani is in de nacht van 14 op 15 augustus bevallen van haar pups, 8 in totaal, het zijn 3 reutjes en 5 teefjes. Er zijn nog een paar pupjes beschikbaar. Klik HIER voor de 1e foto's.

14 augstus 2011

Helaas is onze website gehackt en niet geheel online, we hopen het snel opgelost te hebben.

Wat betreft Dani: ze is vanavond begonnen met bevallen.

28 juli 2011

Fotopagina PH1 keuring Luuk/Miloua toegevoegd, klik HIER

27 juli 2011

Luuk is vandaag met Miloua op keuring in Nederweert geweest. Zoals we al verwachtten van Miloua, heeft ze duidelijk haar temperament laten zien en hebben ze niet de meeste punten behaald, maar het PH1 certificaat is wel  binnen. Ondanks het puntenaantal van 378 punten zijn we er dus toch heel blij mee. Luuk zal voorlopig met haar geen wedstrijden meer gaan lopen, maar ze zal wel verder worden opgeleid voor Reddingshond. Bij de volgende loopsheid zal ze ook nog gedekt worden door Elgoss. Ze heeft haar temperament duidelijk vererft in haar vorige pups, vandaar de keuze om haar nogmaals in te zetten voor de fok. Luuk gaat nu verder met het trainen van Bohdie en Faelan en hoopt daar medio 2013 op KNPV keuring mee te gaan.

18 juli 2011

Fotopagina van Zen bijgewerkt.

16 juli 2011

Door alle perikelen is het nog niet eerder op de website gezet, maar Dani is zeker drachtig. We verwachten ons volgende nestje rond 14 augustus. We hebben dit keer gekozen voor een van onze eigen reuen. Deze keuze hebben we gemaakt op basis van de karakter van beide honden en het betreft dit keer een volledige out-cross. We hebben een goede verwachting van dit nestje en hopen dat deze verwachting straks natuurlijk ook uit gaat komen.  De keuze voor de buitenlandse dekreu gaat niet verloren, we hebben dit nestje gepland voor 2012/2013.

27 juni 2011

Zojuist de langverwachte PennHip uitslagen in de bus gevonden, en wat zijn we er blij mee. Dani heeft links: DI 0.25 en rechts: DI 0.24.    Zen heeft links: DI 0.26 en rechts: 0.24

25 juni 2011

Vandaag het DNA profiel van Faelan, Dani en Zen binnengekregen, zover wij weten zijn we nu de 1e Stamboom Mechelse herder kennel in Nederland waarbij van alle aanwezige volwassen honden en pups een DNA profiel is vastgelegd. En daar zijn we best een beetje trots op.  Natuurlijk zal van al onze pups uit de nog volgende nestjes ook een DNA profiel worden vastgelegd.

24 juni 2011

Gisteren weer actiefoto's van de eigenaar van Azurra ontvangen, wederom bedankt en we hebben ze uiteraard aan haar pagina toegevoegd.

22 juni 2011

Vandaag zijn de 1e heupuitslagen binnen gekomen. Dani heeft HD A norbergwaarde 40 en botafwijking 0. Zen heeft HD A, norbergwaarde 33 en botafwijking 0. Uiteraard zijn we hier heel erg blij mee. Nu nog even wachten op de Amerikaanse uitslagen i.v.m. het Pennhippen.

20 juni 2011

Gisteren weer een update en foto"s gekregen van de baasjes van Dexter, onze dank daarvoor. We hebben de foto's weer op zijn pagina bijgevoegd.

10 juni 2011

Dani is loops. We hadden haar dit keer willen laten dekken door een geweldige reu die qua lijnen, uiterlijk en gedrag een mooie aanvulling zou zijn op Dani, echter door de ziekte van Petra en het werk van Luuk is het voor ons nu onmogelijk om steeds voor de dekkingen op het juiste tijdstip naar BelgiŽ af te reizen. We hebben daarom in overleg met de dekreu eigenaar besloten deze dekking door te schuiven naar 2012. We hadden volgend jaar voor haar een dekking door onze eigen reu in gedachten, we zitten er nu aan te denken de gehele planning om te draaien en haar deze loopsheid te laten dekken door onze reu. We hebben de toekomstige pupkopers reeds ingelicht, gelukkig begrijpen zij onze situatie.

7 juni 2011

Vandaag zijn we met Zen ( Bryan van de Engbertsdijksvenen ) en Dani ( Like a Hurricane Eva Eloise ) naar de dierenarts gegaan om ze beiden te laten PenHippen/officiŽle HD foto's te laten maken en ze te laten screenen op rug en ellebogen. Natuurlijk moeten we de uitslag weer afwachten, maar volgens de dierenarts zag het er bij beiden veelbelovend uit. Vanwege ziekte waren we met Dani wat aan de late kant qua het maken van de foto's omdat we haar binnenkort toch loops verwachten, maar met deze resultaten zien we de uitslagen met vertrouwen tegemoet en zou ze gedekt kunnen worden zodra ze loops wordt.

29 mei 2011

Wegens wederom een ziekenhuisopname is er weer lang niet aan de site gewerkt. Vorig weekend heeft Azurra met haar baasje Jeroen weer een wedstrijd Agillity gehad en ze zijn daarbij in de prijzen gevallen.  We willen Jeroen en Azurra van harte feliciteren met het behaalde resultaat en natuurlijk wensen we jullie ook veel succes met de wedstrijden die nog gaan volgen.

Luuk heeft vandaag meegedaan met een oefenwedstrijd in Geulle, dit wilde hij vooral doen om te weten waar hij  met Miloua staat, betreffende de komende zomerkeuring. Het totaal aantal punten was helaas lager dan verwacht, dat is natuurlijk altijd erg jammer, maar Miloua heeft op die dag wel duidelijk haar temperament laten zien. Ondanks dit kleine tegenvallertje vond hij het een erg leuke dag en is thuisgekomen met een mooie beker als aandenken. Nu zal hij met haar nog de laatste puntjes op de 1 gaan zetten en dan medio juli naar de keuring. Helaas zijn er geen foto's gemaakt omdat Petra wegens ziekte niet aanwezig kon zijn.

Foto pagina van Dinah toegevoegd.

21 mei 2011

Gisteren en vandaag even de stambomen van Laika, Kastor en Donna gebracht, wat zijn het mooie en vrije honden.  Ook erg leuk om te zien, hoeveel plezier de eigenaren met ze hebben. Omdat Dexter wat ver woont was dat voor ons niet haalbaar, maar ook over hem krijgen we goede berichten.

09 mei 2011

Nieuwe foto's toegevoegd van Chicane, Kastor ( Delano ) en Laika ( Demcy )

26 april 2011

Foto's toegevoegd op pagina's van KrŁmel ( Amora ), Cameron, Chicane, Dexter en Donna ( Devyn )

25 april 2011

Door ziekte / opname ziekenhuis is er geruime tijd niet aan de website gewerkt. We hebben echter diverse mailtjes ontvangen met goed nieuws betreffende de nakomelingen van onze honden. We zullen de gestuurde foto's snel plaatsen op de website, excuses voor de vertraging, maar we zijn er wel erg blij mee dat ze gestuurd zijn en dat de honden op de juiste plekken zitten.

2 april 2011

De pups zijn allemaal vertrokken naar hun nieuwe baas, we wensen de nieuwe eigenaren veel plezier en geluk met Dexter, Donna, Kastor en Laika.

31 maart 2011

Foto's toegevoegd op de fotopagina's van Zen en Faelan.

28 maart 2011

De pups zijn alweer 7 weken oud. Ze zijn weer meegeweest naar de hondenclub en afgelopen zaterdag ook naar het winkelcentrum. Daarnaast staan er nu kopfoto's en de namen bij. Klik HIER om de foto's te bekijken.

25 maart 2011

Doordat we veel weg zijn geweest de afgelopen week nu pas de update van week 6. De pups zijn afgelopen week mee geweest naar het Station en de hondenclub. Klik HIER voor de foto's. Morgen gaan we met ze naar het winkelcentrum.

 22 maart 2011

We kregen gisteren een leuk nieuwtje over Azurra, een van de "pups" uit ons allereerste nestje. een paar dagen geleden zijn er tijdens een benefietwedstrijd voor het WK Belgische Herders in Almere filmopnamen gemaakt voor de regionale omroep Flevoland.  Azurra is samen met haar Baas Jeroen in actie gefilmd. Geweldig om te horen en te zien. We hopen dat Jeroen en Azurra nog ver binnen de sport gaan komen samen. Het gehele filmpje ook even bekijken? klik dan even op deze link: 

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/79788/behendige-honden-in-weteringpark

17 maart 2011

Gisteren de pups eens op een jute zakje laten bijten, ze hebben er al lol in. Van sommige pups staan de oortjes al. Klik HIER voor de foto's

12 maart 2011

Nadat de puppen eerst nog even wat bezoek hebben gehad, zijn ze daarna, zonder mama even mee naar buiten geweest, het was immers mooi weer. Klik HIER voor de foto's

11 maart 2011

Nog wat foto's toegevoegd bij week 4 van de pups.

09 maart 2011

Vandaag zijn onze vrienden langs geweest om de pups te bewonderen, tevens meteen geprobeerd de pups even alleen op de foto te zetten. Klik op de link bij 7 maart voor de foto's

07 maart 2011

Gisteren hebben de puppen voor het eerst bezoek gehad van toekomstige eigenaren. Het was erg gezellig en we laten de pup straks vol vertrouwen gaan. Later deze week zullen de pups nog meer bezoek gaan krijgen en is het begin van de socialisatie gestart. Ze zijn nu 4 weken oud, dus tijd voor de foto's van deze week, later deze week zullen er nog foto's bijzet gaan worden. Voor de foto's van vandaag klik HIER.

05 maart 2011

Vandaag hebben de pups voor het eerst een vleesmaaltijd gehad, zie voor de foto's week 3 van de foto's

02 maart 2011

De pups zijn nu 3.5 week. Het gaat goed met ze, ze beginnen nu echt te reageren op geluiden en elkaar. Voorzichtig begint ook het spel tussen ze te ontstaan. Daarnaast kunnen ze ook al goed grommen en het oefenen met blaffen begint ook. Vanaf nu zijn geÔnteresseerden ook welkom om te komen puppenknuffen, wel graag even op afspraak. Foto's van week 3 staan HIER.

24 februari 2011

Nog wat foto's toegevoegd bij de pups, klik voor de link bij 22 februari.

22 februari 2011

Gisteren en vandaag foto's toegevoegd van de pups. Ze groeien goed, zijn allemaal boven de 1600 gram. Oogjes zijn ondertussen open, ze proberen nu te lopen, zitten en blaffen. Klik hier voor de foto's van week 2.

16 februari 2011

foto's toegevoegd op pagina's van Zen, Faelan en Cayley.

08 februari 2011

Kleine update;  de pups doen het goed, ze hebben goed gevulde buikjes en zijn rustig en tevreden. Er zitten een paar ondernemende typjes tussen, de hele werpkist zijn ze al rond geweest. Er zijn een aantal foto's van vandaag op de site gezet. Klik Hier Tevens zijn de stamboomnamen bekend en doorgegeven aan de Raad van Beheer. Op de pagina van de geboorte staan ze vermeld.

06 februari 2011

Na een voor Bohdie onrustige nacht is ze vanmorgen bevallen. Er zijn er vijf pups geboren, we verwachten dat het hierbij blijft. Het zijn 3 teefjes en 2 reutjes geworden. Moeder en kinderen maken het goed.  Klik HIER voor de 1e foto's.

04 februari 2011

We hebben besloten de site wat op te frissen. Wegens tijdgebrek zal de het steeds in etappes gaan verlopen, dit betekent dat sommige pagina's al in een andere kleur staan en sommige nog in de oude kleur, over een paar weken zal de gehele site weer uniform qua uitstraling zijn, onze excuses hiervoor.

03 februari 2011

Op zich nog niet nieuws te melden, voor Bohdie zijn het de laatste loodjes, ze is aardig dik en de pups kunnen nu ieder moment geboren worden, maar er wijst nog niets op een nadere bevalling op korte termijn.

07 januari 2011

Door omstandigheden duurde het even voordat we het op de site vermelden, maar Bohdie is drachtig, we verwachten nu dus echt pups rond 8 februari. Er zijn nog enkele pups te reserveren.

01 januari 2011

Voor iedereen de allerbeste wensen voor 2011, we hopen op een gezellig, sportief en vruchtbaar jaar.

23 december 2010

Op dit moment geen nieuws, maar we willen iedereen fijne feestdagen wensen.

8 december 2010

Bohdie is nogmaals gedekt door Uzi, nu wordt het afwachten of 1 van de dekkingen gelukt is.

7 december 2010

Gisteren is de 1e dekking tussen Bohdie en Uzi gelukt, als alles mee zit verwachten we ons volgende nestje dus rond 8 februari 2011. We zullen morgen nog een keer een poging doen om haar te laten dekken.

29 november 2010

Foto's toegevoegd op de pagina's van Zen, Faelan en Dani.

27 november 2010

Afgelopen woensdag is Bohdie loops geworden. We zullen haar ergens rond 5 december laten dekken door Uzi    ( Valesca's home )  We nemen nog reserveringen aan.

14 november 2010

Fotopagina Cayley nogmaals aangepast. Tevens foto's op pagina van Dani toegevoegd.

13 november 2010

Foto's op pagina's van Zen en Faelan toegevoegd.

12 november 2010

Foto's op pagina van Bohdie toegevoegd.

1 november 2010

nieuwe foto's pagina Cayley  en Krumel ( Amora )  toegevoegd.

26 oktober 2010

De PennHip uitslag is vandaag ook binnen gekomen, zoals we al hoopten bleek het een goede uitslag te zijn. Links DI 0.23 en Rechts 0.23. Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee. Nu is het wachten totdat Bohdie loops wordt en dan zal ze gedekt gaan worden.

20 oktober 2010

Vandaag kregen we geweldig nieuws van de Raad van Beheer, namelijk de HD uitslag van Bohdie, HD A Norbergwaarde 40. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee, en dat geeft ons naast de ED vrije ellebogen groen licht om haar bij de eerstvolgende loopsheid te laten dekken. We wachten nu nog even op de Pennhip uitslagen uit Amerika.

04 oktober 2010

Na een totale computercrash hebben we de site wederom niet kunnen up-daten. Vanaf nu gaan we opnieuw proberen dit bij te houden. Vandaag zijn we met Bohdie naar de dierenarts te gaan om haar te laten rontgenen. De foto's van haar Ellebogen en Heupen zagen er prima uit. Goed nieuws, waarmee we groen licht hebben gekregen om Bohdie te laten dekken. Natuurlijk is het nog even afwachten wat de uitslag van de Hirschfeld stichting en de beoordeling van het PenHippen gaat worden, maar wij waren al reuze opgelucht.

01 oktober 2010

Op 30 september zijn we onze nieuwe reu "Zen" gaan ophalen. Bij toeval konden wij Zen krijgen nadat hij niet meer op zijn plek bleek te zitten bij zijn oude baas. Omdat hij uit lijnen komt waarvan Diva ook afkomstig was zijn wij reuzeblij dat we hem mochten ophalen. De komende 8 weken zal hij op proef bij ons zitten zodat we er ook verzekerd van zijn dat het klikt en we een goede combinatie met hem vormen. Hij zal PH1 opgeleidt gaan worden en bij gebleken geschiktheid t.z.t. ingezet gaan worden binnen onze kennel.

12 september 2010

Vandaag kregen we ook nog een mailtje uit Duitsland, dat het zusje van Azurra, Amora From the House of Wolfs ( Krumel ) is geslaagd voor haar BH (VZH) examen. De foto's staan op haar site.

11 september 2010

Vanmorgen vroeg vertrokken naar Rotterdam. Een "pupje" uit ons 1e nestje draaide vandaag samen met haar baas de 1e wedstrijd Agility via de NVBH. Haar baas gaf al aan dit puur voor de ervaring te doen, maar voor een 1e keer deed ze het niet slecht. Maar wat ons vooral goed deed om te zien, hoe de hond is opgebloeid bij haar nieuwe baas en wat voor combinatie ze samen zijn!  Jeroen en Azurra we hopen jullie nog vaak te mogen komen bewonderen. We hebben een aantal foto's gemaakt, klik HIER of kijk op haar pagina.

30 juli 2010

Vandaag is Bohdie loops geworden. We willen haar bij de volgende loopsheid laten dekken, dit zal ongeveer over een half jaar zijn. De komende maanden zullen we haar nog officieel laten rontgen / PenHippen en zal haar DNA worden bepaald. Zodra alles goed bevonden word, zal ze medio januari 2011 gedekt worden door Uzi ( kennel Valesca's home ). Voor meer informatie betreffende gezondheidsuitslagen en definitieve dekkingsdata kunt u het nieuws en de pagina Nestplanning in de gaten houden.

15 juli 2010

Na een periode die in het teken stond van het verlies van Diva, bereikte ons van de week weer goed nieuws. Amora from te House of Wolfs ( Krumel ) is geslaagd voor het duitse diensthondenprogramma en gaat sindsdien ook met haar baas mee aan het werk. In september zal ze opgaan voor het Duitse BH ( VZH ) programma en daarna zal ze ook op gaan voor IPO1.  We wensen Krumel en haar geleider alvast veel succes en heel veel plezier samen toe.

16 juni 2010

Een dag vol gemengde gevoelens... Allereerst willen we Willem met Briana feliciteren met het behaalde resultaat van 303 punten op het examen van de NBvdD te Joure.

Daarbij willen we ook bekend maken dat we vandaag met veel verdriet Diva hebben laten inslapen. Het was Petra's eerste mecheltje, onze beste Reddingshond, maar daarnaast ook een geweldige lieve hond en stammoeder van onze kennel. Haar spirit leeft voort in haar 3 dochters en kleindochter, maar natuurlijk ook in de (klein)zonen en kleindochters die wij helaas niet meer regelmatig zien. Het afscheid viel zwaar, maar als het lichaampje op is, ondanks de geweldig sterke geest, is dit volgens ons toch de juiste beslissing. Lieve Diva, rust zacht meiske...

4 mei 2010

Gisteren zijn Jan en Cenna geslaagd voor hun eerste Basis examen gehoorzaamheid ( brons ). Voorlopig gaan zij samen verder met de gehoorzaamheid, in de toekomst wordt gekeken of ze dan ook behendigheid zullen gaan doen. Op dit moment is Cenna een half jaar oud, dus een mooie prestatie. Jan, Gefeliciteerd namens ons.

07 april 2010

Gisteren een aantal mooie foto's gekregen van Cenna, we willen Jan & Fennie bedanken voor hun update's. De foto's van Cenna zijn te bewonderen op haar pagina onder de nakomelingen.

15 maart 2010

Azurra From the House of Wolfs is wederom geslaagd voor een gedrags en gehoorzaamheids examen, dit keer voor gevorderen met een puntentotaal van 80 ( max 90 ) wat haar de 1e plaats opleverde. Jeroen en Azurra, nogmaals gefeliciteerd met dit wederom schitterende resultaat.

14 maart 2010

De afgelopen weken wat foto's gemaakt van Faelan, waardoor we vandaag zijn pagina konden toevoegen aan de site. U kunt onze jongste aanwinst dan ook uitgebreid gaan bewonderen op zijn eigen pagina te vinden onder de knop met zijn naam. Vandaag ook foto's gemaakt van de andere honden, die zullen een dezer dagen op hun pagina's worden toegevoegd.

28 februari 2010

Omdat Aidan helaas niet aan de kwaliteiten die wij stellen als dekreu voldoet, hebben wij besloten hem niet in te gaan zetten voor de fok. We vinden dit erg jammer, maar we willen streven naar een goed werkende mechel die in alle facetten goed functioneert. Helaas zijn de reuen in onze nesten niet zo ruim aanwezig geweest dat we daarvan een reutje konden aanhouden. Daarom zijn we geruime tijd geleden gaan kijken uit welke lijnen we een reu wilden hebben en bij welke kennel we misschien een reutje konden halen. Onze zoektocht is gisteren ten einde gekomen toen we onze nieuwe reu mochten ophalen: FAELAN Du Bois des Trembles.  We hopen dat hij ons in de toekomst gaat brengen waar we naar op zoek zijn: een reu die we kunnen inzetten voor onze kennel.  Gezien zijn bloedlijn zijn we er van overtuigd dat we daarmee een nieuwe weg in kunnen slaan. We stellen hem binnenkort uitgebreid aan u voor op zijn eigen pagina.

25 februari 2010

Weer foto's ontvangen van een pupeigenaar, dit keer van Cenna. De dame ziet er goed uit. De foto's zijn op haar pagina toegevoegd.

9 februari 2010

Foto's toegevoegd op de fotopagina's van Miloua, Bohdie ( te vinden onder hun eigen knop) en Bindy ( te vinden onder nakomelingen. )

8 februari 2010

Gisteren sinds lange tijd weer eens meegegaan naar de KNPV club te Maastricht, dat leverde weer veel foto's op. Vanwege de mist zijn ze niet helemaal geweldig, maar het geeft een goede indruk hoe de honden vandaag de dag zijn. Miloua, Bohdie en Bindy volgen nog, vandaag de pagina's van Shyama en Cayley al bijgewerkt. Van Dani geen foto's, ik train zelf met haar en omdat Luuk bezig was met Bohdie, had hij geen tijd om foto's te maken.

6 februari 2010

Cindra is verkocht en vandaag opgehaald door haar nieuwe eigenaar. Daarmee zijn nu alle pups voorzien van een nieuwe baas. We wensen Andre en zijn gezin heel veel plezier met haar.

30 januari 2010

Na zoveel maanden door ziekte niet getraind te hebben, heeft Petra vandaag voor het eerst Shyama laten bijten op een zakje, de foto's vind je op haar pagina. ( zie andere herders )

24 januari 2010

We hebben foto's ontvangen van Chicane en Camaron, de 2 heren uit ons laatste nest, deze toegevoegd aan hun pagina. ( zie nakomelingen )

16 januari 2010

De pagina van Shyama ( Hollandse Herder te vinden onder andere herders ) voorzien van foto's.

01 januari 2010

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2010 toe. We hopen dat iedereen dit jaar binnen de hondensport een succesvol jaar zal krijgen.

27 december 2009

Eens flink aan de site gewerkt, alle pups van het C nest hebben een eigen pagina gekregen op de nakomelingen pagina. Daarnaast nog wat pagina's bijgewerkt.

23 december 2009

Vandaag is het laatst besproken teefje opgehaald, ook zij is naar Duitsland vertrokken. Wegens annulering hebben wij Cindra ( het teefje met rood bandje en witte voetje ) nog beschikbaar. Voor meer info neem even contact met ons op. Daarnaast willen we iedereen alvast hele fijne kerstdagen toewensen.

19/20 december 2009

Dit weekend zijn de 2 heren naar hun nieuwe baasjes vertrokken in respectievelijk Oostenrijk en Duitsland. A.s. Woensdag vertrekt er nog een dame naar Duitsland. Deze nieuwe eigenaar moet zijn keuze nog maken tussen groen (Chiara) en rood (Cindra). Daarna zal een van beide dames nog beschikbaar zijn. Tevens is Mellow naar haar nieuwe baas gegaan, dit heeft lang geduurd daar de gemaakte afspraken met een eerdere geÔnteresseerde helaas niet zijn nagekomen. We wensen haar nieuwe baas dan ook veel plezier met haar.

15 december 2009

Vanavond met de dames en heren naar het trein en busstation geweest. Ze waren erg luidruchtig, maar overdreven angst hebben we niet gezien. Natuurlijk voor de voorbij razende intercity gingen ze een stapje achteruit, maar voor de rest lieten ze zich leuk zien.

12 december 2009

Vandaag met de resterende 5 nog maar eens het winkelcentrum rondgelopen. Natuurlijk kregen we de kleine handenbindertjes volop de aandacht, wat weer goed was voor de socialisatie. A.s. dinsdag gaan we nog met ze naar het treinstation.

11 december 2009

7 weken oud alweer, morgen vertrekt Cenna al naar haar nieuwe huisje, haar baasjes konden haar volgend weekend niet halen. De rest vertrekt volgend weekend ook. Vandaag nog even met de pups aan een lijntje gelopen langs een drukke weg zodat ze ook wennen aan auto's. A.s. dinsdag nog met zijn 5en naar het treinstation en dan zit de socialisatie van ons qua vreemde omgevingen er ook weer op. Natuurlijk van iedereen nog wat foto's gemaakt, komende week zullen er nog meer volgen. Klik HIER om de pups op 6.5 bijna 7 weken te zien.

9 december 2009

Vandaag zijn we met de pups naar de Dierenarts geweest. Ze zijn allemaal gezond verklaard, hebben hun 1e enting gehad en de swabs met wangslijm zijn afgenomen voor het bepalen van de DNA profielen. Natuurlijk is een bezoekje aan de dierenarts een hele onderneming voor de pups, eveneens hebben ze nog een flinke autorit gehad, dus ze waren na afloop behoorlijk moe.

5 december 2009

De pups zijn gisteren al weer 6 weken oud geworden, we verbazen ons er iedere keer weer over hoe snel dat toch gaat. Het zijn leuke hondjes met pittige karaktertjes, ze ruziŽn onderling nogal. Ze zijn erg ondernemend en vrij. Ze zijn afgelopen week al gechipt, hopelijk ontvangen we de swabs voor het DNA profiel tijdig, zodat ze komende woensdag geŽnt kunnen worden en hun DNA profiel zal worden vastgelegd.  Ze eten prima, hebben hun 1e lappen pens ook al op. Morgen hopen we ze mee te nemen naar de hondenclub, als het weer het toelaat maken we daar ook foto's van. Vandaag wel mee naar buiten genomen en foto's gemaakt maar vanwege het slechte weer zijn de foto's niet denderend. Klik HIER om ze te bekijken.

1 december 2009

Foto's week 5 toegevoegd. Klik HIER om ze te bekijken.

28 november 2009

Drukke weken achter de rug, wel foto's gemaakt maar nog niet op de site geplaatst. De pups zijn ondertussen 5 weken oud, de puppenkopers zijn bijna allemaal al een keer langs geweest om ze te komen bekijken, sommige hebben hun keus al gemaakt. Klik HIER voor de foto's op de leeftijd van 4 weken.

14 november 2009

Allereerst een leuk nieuwtje te melden, vandaag heeft Azurra met haar baasje Jeroen deelgenomen aan hun 1e examen. Ze zijn beiden glansrijk geslaagd voor hun beginners gehoorzaamheid examen met 67 van de 70 punten. We willen ze vanaf hier Feliciteren met dit schitterende resultaat. Het leverde ze ook nog hun 1e beker op, want ze waren het beste team van de dag ( 35 combinaties !! ) Op naar het volgende examen..

Gisteren zijn de pups 3 weken oud geworden, ze doen het ongelofelijk goed en het zijn alerte diertjes. De werpkist hield ze niet meer tegen, dus we hebben de opening maar los gemaakt zodat ze nu al en en uit de kist kunnen lopen. We hebben om Miloua wat te ontlasten, gisteren voor de 1e keer vlees aangeboden, wat gretig werd opgegeten. Op de pagina van de 2e week hebben we nog wat foto's geplaatst, klik HIER en er is nu ook een pagina gemaakt voor foto's van week 3, klik HIER. We hebben om Miloua wat te ontlasten, gisteren voor de 1e keer vlees aangeboden, wat gretig werd opgegeten.

10 november 2009

Afgelopen vrijdag en vandaag weer wat foto's van de pups gemaakt, klik hier om ze te bewonderen. We hebben ze vandaag bandjes omgedaan om ze voor de puppenkopers ook uit elkaar te gaan houden. Morgen zullen we nog 1 op 1 foto's van ze maken. Tevens vandaag hun 1e ontworming gegeven.

08 november 2009

Iris is vandaag met Amirah geslaagd voor haar VZH examen met 47 punten. Helaas was puntjes verloren door de onervarenheid van Iris en het invullen van de oefeningen door Amirah, maar zeker geen slechte score, we willen haar dan ook van Harte Feliciteren met het behaalde 1e certificaat.

06 november 2009

De pups zijn vandaag  precies 2 weken oud. Ze groeien goed, zijn allemaal de kilo ruim voorbij. De oogjes zijn allemaal open en de eerste kefjes en grommetjes hebben we gehoord. De dames en heren onderzoeken de kist driftig.

03 november 2009

Vandaag hoorden we dat het baasje van Azurra samen met haar op 14 november hun 1e gehoorzaamheidsexamen gaat doen. Gezien de korte tijd die hij haar heeft vinden we dit toch wel een hele prestatie. We wensen dit team dan ook veel succes en hopen dat ze met een mooie puntenstaat het terrein verlaten. Daarnaast willen we nogmaals het baasje van Amirah ook nog eens veel succes wensen, we hadden het al eens eerder geschreven maar a.s. zondag zullen zij en Amirah VZH examen gaan doen.

01 november 2009

pups zijn alweer 1 week oud, tijd voor nieuwe foto's. Klik hier en sroll naar beneden.

28 oktober 2009

Na iedereen te hebben gesproken is er nog 1 teefje beschikbaar. Neem voor interesse even contact met ons op. Verder foto's geplaatst van de pups afzonderlijk, zie 27 okt. voor de link naar de foto's

27 oktober 2009

En wederom hebben we een rare week achter de rug. Petra was opgenomen in het ziekenhuis, heeft hierdoor de bevalling van de pups gemist ( tevens is de site hierdoor niet bijgewerkt, waardoor er veel mensen vol spanning zaten te wachten op nieuws. onze excuses hiervoor. ) De pups zijn afgelopen vrijdag ( 23 oktober ) geboren. Het was een voorspoedige bevalling en er zijn 4 teefjes en 2 reutjes geboren. Klein nestje, maar voor Miloua, gezien het haar eerste keer is wel prettig. Klik HIER voor de namen en de eerste foto's van afgelopen vrijdag.

Maar naast dit leuke nieuws was er die dag ook een hele treurige gebeurtenis wat de bevallingsvreugde helaas zeer overstemde. We hebben op 1 jarige leeftijd afscheid moeten nemen wegens een noodlottig ongeluk, of zoals de dierenarts zei "Botte pech"  van Avanti From the House of Wolfs, een van de pupjes van vorig jaar. We hebben het er zelf heel moeilijk mee, maar willen ook haar geleider Patrick een hart onder de riem steken en hem veel sterkte wensen met dit verlies. Avanti werd getraind binnen de KNPV en begon zich volop te ontwikkelen, helaas kan dit team niet samen meer verder.

04 oktober 2009

Vandaag is Azurra met haar baasje naar de happening in Heteren van de N.V.B.H. geweest en hij heeft haar in de klasse 12 - 18 maanden laten keuren. Azurra is als 2e geplaatst en heeft verloren van een showlijn, ze was dus de beste mechelse herder binnen de werkhondenklasse. We willen hierbij haar baasje feliciteren met deze mooie uitkomst.

02 oktober 2009

Afgelopen week was een week van vele tegenstellingen. Allereerst hebben we vandaag afscheid genomen van Pepper, onze oude dame kon niet meer, rust zacht meisje.

Maar naast het verlies hebben we deze week ook goed nieuws gehad, Miloua is zeker drachtig, we hebben alsnog een echo laten doen en daar waren pups op te zien. Ook hebben we de PennHip uitslag van Mellow al binnen, beide heupen DI 0.33  wat zo ongeveer het gemiddelde is van dit ras, Uiteraard zijn wij hier natuurlijk ook blij mee.

25 september 2009

We hebben een nieuwe baas voor Puma gevonden, we wensen haar nieuwe eigenaren dan ook veel plezier met haar.

19 september

Vandaag heeft Petra een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan, ze heeft een Hollandse Herder teef opgehaald bij de Van Leeuwen Kennel. Het is overwegend blauwe dame geworden uit de combinatie Wibo x Duschi.

9 september 2009

1e voorbereidingen getroffen voor het vertrek van Mellow, ze is vandaag ook ge-pennhipt. De foto's zien er goed uit, nu is het afwachten op de uiteindelijke beoordeling. Daarnaast kregen we het bericht dat de eigenaar van Puma niet meer met haar verder wil trainen binnen het IPO programma, we zoeken dan ook naar een ander adres voor haar, zie de "Te Koop" pagina voor meer informatie. Dan ook nog wat leuk nieuws. Op 4 oktober zal Azurra met haar baasje meedoen aan de clubmatch van de Belgische Herder vereniging. Op 8 november zal Amirah samen met haar baasje opgaan voor VZH. Uiteraard wensen we beide baasjes en honden alvast veel succes.

24 augustus 2009

Wederom een geslaagde dekking tussen Uzi en Miloua, nu maar afwachten of ze drachtig zal zijn. Indien dit zo is verwachten we de pups rond 25 oktober 2009

22 augustus 2009

Vandaag is Miloua gedekt door Uzi. Maandag zullen we haar nogmaals laten dekken en dan kan het duimen beginnen.

19 augustus 2009

Vanmorgen naar de Dierenarts gegaan, inwendig onderzoek leverde geen rare dingen op, we hebben groen licht voor een dekking. Ze was nog niet op haar hoogtepunt, de dekking zal vermoedelijk rond of in het komende weekend plaatsvinden.

Gisterenavond tevens nog een andere dekreu bekeken die we in de toekomst willen gaan gebruiken, we danken de club in Hechtel ( belgie ) wederom voor hun gastvrijheid.

17 augustus 2009

We hebben besloten dat we Miloua laten dekken door Uzi. ( zie nestplanning voor meer informatie ) a.s. woensdag laten we progesteron prikken, zoals gezegd wordt ze maar 1x per jaar loops en willen we alles goed na laten kijken.

11 augustus 2009

Vandaag is Miloua onverwachts loops geworden. We hadden haar later verwacht. Omdat zij maar 1x per jaar loops wordt, hebben we op de valreep besloten haar toch deze loopsheid te laten dekken en volgend jaar naar de PH 1 keuring te gaan. We gaan nu de dekreu eigenaar benaderen, later zullen we de combinatie bekend maken.

9 augustus 2009

Leuke ontmoeting gehad met de nieuwe eigenaren van Mellow, ze kwamen voor Amber kijken, maar gezien hun toekomstplannen hebben we in goed overleg besloten dat zij Mellow meegaan nemen naar de Dominicaanse Republiek waar zij woonachtig zijn. Het klikte enorm goed en we hopen dan ook dat Mellow hun gaat brengen wat ze er van verwachten. Ze zal verder opgeleidt gaan worden als reddingshond, de Dogfrisbee sport ( waar haar nieuwe eigenaren hoog mee draaien ) zal haar aangeleerd gaan worden en ze zal ook nog pakwerk gaan doen. Kortom voor Mellow zal geen dag hetzelfde zijn. Op 2 oktober wordt ze opgehaald, we kunnen nog even van haar genieten.

Volgens de laatste berichten doet Azurra het ook super bij haar nieuwe baasjes, na de vakantie wordt haar training opgepakt.

11 juli 2009

Vandaag is Azurra door haar nwe baasje opgehaald. Ze komt terecht bij een geweldig leuk gezin en zal haar carriere gaan voortzetten binnen de Agility en misschien Speuren. We wensen haar nieuwe eigenaren enorm veel plezier met haar en hopen natuurlijk op schitterende resultaten binnen de sport.

7 juni 2009

Fotopagina Bohdie, Mellow en KrŁmel aangepast. Reactie's gekregen op Bohdie, zij is voorlopig even gereserveerd.  Azurra en Amber zijn nog wel te koop.

3 juni 2009

Te koop pagina aangepast, Bohdie bijgevoegd.

30 mei 2009

Vandaag met een paar honden in een auto gezocht naar voorwerpjes en een bal; dat leverde wel een paar leuke foto's op. Fotopagina van Bohdie en Azurra aangepast.

27 mei 2009

Fotopagina van Amirah en Puma aangepast.

26 mei 2009

Deze week zijn we een aantal 'pups' gaan  bekijken tijdens hun I.P.O. trainingen. Vrijdag zijn we naar Amirah gaan kijken en vanavond naar Puma: Helaas zijn de foto s van Puma mislukt; we zullen daarom zeker terug gaan naar Tilburg voor de herkansing. We willen beide clubs echter bedanken voor hun gastvrijheid.

24 mei 2009

Nakomelingenpagina online, nog niet helemaal klaar, maar de grote lijnen zijn zichtbaar.

23 mei 2009

Pagina's in het Engels en welkomswoord Duits aangepast. Tevens fotopagina Diva veranderd en van Bohdie toegevoegd.

22 mei 2009

Fotopagina van Fehdra  en Te Koop pagina bijgewerkt.

21 mei 2009

Na langdurige computerproblemen is het nu dan eindelijk weer mogelijk om de site aan te passen, in de loop van de komende week zal er steeds meer aangepast worden, kom daarom zeker nog even langs om de fotopagina®s te checken. Op dit moment zijn de pagina s van Dani en Aidan aangepast, en van Mellow toegevoegd. Daarnaast is er ook leuk nieuws te melden over de dochter van Fehdra, die in  Duitsland woont, KrŁmel heeft begin Mei meegedaan aan de show, in de jeugdklasse van de FMBB te Tjechie en heeft daar een veelbelovend gekregen.

22 februari 2009

Door wat problemen met de website konden we helaas niet eerder de foto's plaatsen, dat zal verder in de loop van deze week gaan gebeuren. Nu alleen even het nieuws bijgewerkt en een foto van Dani geplaatst.

15 februari 2009

Vandaag het begin gemaakt om een frisse wind door de site te laten blazen, de nieuwe pups toegevoegd met een eigen pagina, die in de loop der weken nog aangepast/uitgebreid gaat worden. Voorlopig wordt er achter de schermen aan een nakomelingen pagina gewerkt, zodra deze gereed is komt deze ook online. Dan vandaag onze nieuwste dame gehaald. Ze heet Dani en hopelijk zal zij in de toekomst een nieuwe lijn brengen in onze kennel. Omdat we onze fokplannen met Briana helaas moesten laten gaan, hebben we gezocht naar een pup uit lijnen die ons ook aanspraken. Dankzij de fokster van Briana konden we voor Dani gaan. Maar voor nu mag ze eerst eens rustig opgroeien.

01 februari 2009

Tijdje niets meer laten horen. Bindy & Bodhie gaan ondertussen erg goed, Bindy wordt getraind door clubgenoot Dhr. Meese en hij is erg weg van haar. Klik HIER voor de 1e bijtfoto's van een week geleden. Aidan en Mellow zijn ondertussen flink aan het wisselen dus daar wordt nu even niets mee gedaan qua bijtwerk. De overige dingen gaan natuurlijk wel gewoon door, maar hier geen foto's van.

04 januari 2009

Klik HIER voor de foto's van Bohdie, Bindy & de twee groenendalerpups Fajah en Orlando. Karin ook bedankt voor je foto's.

01 januari 2009

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en geweldig 2009 toe.

29 december 2008

Vandaag met Bindy en Bodhie op bezoek geweest bij vrienden met 2 evenoude groenendalerpups, ze hebben even kunnen spelen en goed kunnen wennen aan het feit dat er ook honden in een andere kleur bestaan. Foto's volgen snel.

12 december 2008

Omdat met 2 pups de foto's al vrij snel op elkaar gaan lijken, geen wekelijkse maar een 2 wekelijkse update van de dochters van Diva. Het zijn erg leuke en pittige hondjes. Klik HIER om ze te bewonderen op 4 en 5 weken oud. Ze zijn ondertussen al mee geweest naar de KNPV en de Reddingshondenclub en komen dagelijks buiten.

Helaas hebben we ook minder goed nieuws te melden, Amber is weer terug bij ons, ze bleek toch te pittig voor haar nieuwe eigenaren. Voorlopig blijft ze even bij ons en zoeken we naar een passend huis.

30 november 2008

Door omstandigheden even geen tijd gehad om de site te updaten. Nu weer wat foto's van Bohdie en Bindy geplaatst, klik HIER om de dames te bewonderen. Daarnaast is Amber vandaag naar haar nieuwe baasjes gegaan, wij zijn heel erg blij met hun keuze en wensen ze ontzettend veel plezier met haar toe. Ook Azzura heeft vandaag definitief het nest verlaten, zij zal echter gewoon op onze club blijven trainen dus we kunnen haar erg goed blijven volgen. Ook haar trainster wensen we veel plezier toe.

12 november 2008

De pups van Diva zijn alweer 9 dagen oud, je ziet ze groeien. Bij een van de dames gaan de oogjes al een beetje open. Het gaat dus uitstekend met de dames. Klik HIER om ze zelf te bewonderen. Met de pups van Fehdra gaat het ook prima.

9 november 2008

Voor de liefhebbers nog wat kopfoto's van de pups van Fehdra, helaas is het van Amirah en Amora niet mogelijk om daar nog een kopfoto van te maken. Klik HIER om ze te bewonderen.

4 november 2008

Na weer van de 1e schrik bekomen te zijn, gaat het grote genieten nu beginnen. De meisjes zijn gezond, drinken goed en Diva is net als de vorige keer, een zorgzame moeder. klik HIER voor de 1e foto's van onze twee verassingen.

3 november 2008

Totaal onverwacht kwamen we vanmorgen de kennel in en vonden Diva samen met twee pups. Het zijn twee gezonde meiden van 300 en 350 gram. We hebben snel de kraamkamer weer ingericht en Diva ligt nu weer lekker binnen. We hebben de puppenkopers die we na de echo hebben afgebeld opnieuw ingelicht om hun eerste keus te geven. Mocht hier niemand van interesse hebben, dan zullen de pups alsnog te koop worden aangeboden, voorlopig laten we ze eerst maar eens in alle rust opgroeien. Foto's volgen snel.

1 november 2008

De 1e puppen hebben het nest verlaten. Amirah zit bij een gezin uit Maastricht en zal KNPV gaan volgen, Amora (KrŁmel) gaat het IPO programma volgen in Duitsland. Daarnaast zal ook Ashra (Puma) IPO gaan doen, maar dan in Nederland. Avanti, Amber, Aidan gaan ook de KNPV in. Over Azurra en Autumn is nog niet bekend wie wat gaat doen, 1 van de dames is nog beschikbaar, de keuze wordt snel gemaakt.

30 oktober 2008

Vandaag dan eindelijk ook de HD uitslag van Miloua binnen, we wisten natuurlijk al wel dat het goede heupen waren door de PennHip uitslagen, maar het is toch even afwachten hoe ze er hier in Nederland over denken. Ze heeft een HD A gekregen, waar we uiteraard na de laatste tegenslagen heel blij mee zijn.

26 oktober 2008

Penn Hip pagina aan de site toegevoegd.

21 oktober 2008

De pups zijn vandaag gechipt en de namen zijn nu dus aan de hondjes gekoppeld, klik HIER om te zien welke pup welke naam heeft gekregen.

18 oktober 2008

Het was de week van de ervaringen voor de pups. Eerst de hondenclub en de dierenarts, vandaag mochten ze mee naar het winkelcentrum, waar we met 8 pups natuurlijk veel bekijks hadden. Klik HIER voor de foto's van afgelopen week.

17 oktober 2008

Na 10 weken is dan eindelijk de uitslag van de Pennhip binnen. We hebben er lang op moeten wachten. Miloua heeft mooie heupen. links D.I. 0.28 rechts D.I. 0.22     Briana, waar we het nu vooral voor deden heeft links D.I. 0.52 en rechts D.I. 0.53.  Beiden zonder verdere afwijkingen. Kijk onder de Penn hip Button voor meer uitleg. Deze uitslag heeft ons doen besluiten dat Briana niet aan de norm voldoet, waar wij mee verder willen, dus met haar zal niet meer gefokt gaan worden.

14 oktober 2008

Vandaag een spannende ervaring voor de pups, de 1e keer naar de Dierenarts. Ze zijn allemaal gezond verklaard en geent. De Dierenarts was helemaal weg van ze. Helaas hebben we ook minder prettig nieuws te melden. We hadden ook een afspraak staan om een echo te maken om te kijken of Diva drachtig was. Ons vermoedden was juist, ze is wederom niet drachtig. We denken dan ook dat deze combinatie niet de juiste is. De puppenkopers zijn ondertussen allemaal ingelicht en we wensen ze heel veel succes met de zoektocht naar een pup uit de lijnen die hun bevallen. We beslissen nog of we wel met Diva verder willen, vermoedelijk laten we het hierbij, dit was sowieso het laatste nestje voor haar, en we denken dat het hier dan ook maar bij blijft.

08 oktober 2008

Gisteren met de pups naar buiten geweest. Vanwege het tegenvallende weer was dat nog niet eerder mogelijk. We zijn met ze naar het bos gegaan waar ze heel even konden proeven van de buitenlucht. Klik HIER om de foto's van dit eerste uitstapje te bekijken. Deze week ze allemaal ook voor de 2e keer ontwormd en ze hebben al rauwe voeding gegeten. Verder hebben we net even contact gehad met de Dierenarts, dinsdag 14 oktober zullen we een echo laten maken van Diva en zullen de pups van Fehdra de 1e enting krijgen. Ook hebben we al bericht gehad van de Raad van Beheer ivm het chippen.

03 oktober 2008

De pups zijn alweer 4.5 week, dringend tijd voor nieuwe foto's. Klik HIER om ze te bekijken of ga naar de pagina van Fehdra. Ze zijn ondertussen al ontwormd en hebben kennis gemaakt met de eerste bezoekers, sommige a.s. puppykopers zijn ze al komen bewonderen. Ze maken het samen met hun moeder prima en worden steeds leuker en brutaler. Komende week ergens zullen we ook een echo bij Diva laten maken.

23 september 2008

Er staan weer nieuwe foto's van de pups op de pagina van Fehdra. of klik HIER om ze meteen te bekijken.

19 september 2008

De tijd vliegt, de pups zijn nu 2,5 week oud, de oogjes zijn bij iedereen open en de pups maken contact. Nog even en iedereen is welkom om langs te komen en de pups zelf te bewonderen. Ze hebben sinds gisteren ook bandjes om zodat het straks voor iedereen ook makkelijker is om ze uit elkaar te houden. Klik HIER voor foto's van deze week.

11 september 2008

De pups zijn alweer een week oud. Hoewel er op deze leeftijd nog niet al teveel veranderd toch wat foto's gemaakt door de week heen om de puppenkopers en andere geÔnteresseerden alvast te laten genieten van het jonge grut. De dames en heer groeien goed en zijn al duidelijk aanwezig, dat beloofd wat voor later. Klik Hier voor de foto's van de afgelopen week.

6 september 2008

Het kleine kereltje die achterbleef was na twee dagen zover achter op zijn broer en zussen dat we in overleg met de dierenarts besloten hebben hem niet langer zo te laten leven.

5 september 2008

De eerste foto's van de pups staan op de site. Klik HIER voor een impressie.  Het zijn uiteindelijk 10 pups geworden, alleen de laatste was nogal klein en wilde zelf niet drinken. Fehdra stootte hem eigenlijk meteen af en hij is dan uiteindelijk ook overleden. Daarnaast is er nog een kleintje die ook duidelijk achter blijft bij de anderen. De rest maakt het erg goed, ze zijn allemaal al flink bijgekomen. Fehdra is een beschermende moeder, ze laat niemand behalve ons tweeŽn in de buurt van haar pups komen. Het zijn alleen 7 dames en 3 heren geworden, doordat Fehdra ons de 1e dag niet in alle rust liet kijken hebben we een teef aangezien voor een reu. Veel dames dus, maar ze zien er goed uit.

3 september 2008

Vanmiddag is de bevalling van Fehdra begonnen, de stand tot nu toe: 9 pups, waarvan 3 heren en 6 dames. Er zijn nog een paar pups beschikbaar. Fehdra is moe, maar een zeer voldane en trotse moeder.

2 september 2008

Diva is vandaag gedekt door Spike Atak Godard, we laten haar donderdag nogmaals dekken. We hopen dit keer op een mooi nestje, die geboren zal worden rond half november.

Fehdra is al een aantal dagen onrustiger, we verwachten dat de bevalling niet lang meer op zich zal laten wachten.

19 augustus 2008

Diva is nu eindelijk ook weer loops geworden. Hoewel we ook het nestje van Fehdra verwachten willen we Diva toch nogmaals laten dekken door Spike Atak Godard. Dit zal gaan gebeuren rond 31 augustus. Nu maar hopen dat we deze keer wel een mooi nestje pups zullen krijgen. Fehdra begint nu echt flink dik te worden, we zien haar met de dag groeien. Ze is uitgerekend rond 6 september, maar wie weet eerder. Nog even geduld.

16 augustus 2008

We kunnen met zekerheid zeggen dat Fehdra drachtig is, als alles verder goed gaat verwachten we de 1e week van september pups.

Verder zijn we gisteren met Briana en Miloua naar de dierenarts geweest vanwege de Pennhip foto's. Miloua zag er superstrak uit en we verwachten daar een hele goede uitslag van. Bij Briana weten we nu waardoor haar ene heup slechter leek dan de andere, haar pootje is korter. Hierdoor loopt ze scheef en krijgt haar heup wat meer speling dan de andere. Op zich zit het probleem dus niet in haar heup, maar in haar bovenbeen. Tijdens haar puppentijd is er vermoedelijk een groeischijf beschadigd en heeft dus niet voor de groei van haar poot gezorgd. Helaas is niet zeker te zeggen wanneer dit is gebeurd, maar daardoor is haar bovenbeen iets korter dan de andere. We kunnen dus qua heupen gewoon met haar fokken. De pennhip foto's zijn dan ook gewoon opgestuurd en we wachten deze eerst even af om te kijken hoe deze beoordeling gaat worden. We zullen dit ook bij de Raad van Beheer melden.

7 juli 2008

Fehdra is voor de 2e keer gedekt, ook deze keer hebben ze gekoppeld. We hopen nu dat een van de dekkingen is gelukt en duimen vanaf nu extra. Uiteraard houden we u op de hoogte

5 juli 2008

Vandaag hebben we Fehdra voor de 1e keer laten dekken door Elton des Hardis Brigands. We zullen haar a.s. maandag ( 7 juli ) nogmaals laten dekken en dan kan het duimen beginnen. Als alles goed verloopt hebben we begin september dan weer een gezond nest puppen.

29 juni 2008

Vorige week hebben we met de Vlaamse Reddingshonden groep een Demonstratie  gedaan voor het Belgische Nieuws en een particulier gezelschap. Van onze honden is Briana tijdens een reddingsactie gefilmd. We hebben  via de site ( http://www.vtm.be/nieuws/index_bekijkonline.htm  ) de 1e opnamen gezien. Briana was helaas maar vrij kort in beeld, we hebben de overige beelden dan ook opgevraagd. Maar het was een leuke ervaring. Naast onze groep waren er nog twee reddingsgroepen uit Nederland die ook voor de opnamen naar BelgiŽ waren gekomen en het Belgische rode kruis was er ook bij betrokken, zij zorgden voor de locatie, de slachtoffers en de opvolging van de actie zodra de honden een slachtoffer gevonden hadden. 's middags zijn we naar Merkplas gereden en hebben daar een korte demonstratie gegeven bij een particulier gezelschap die ons hun privť terrein heeft aangeboden als trainingslocatie, waar we uiteraard heel erg blij mee zijn. Al met al een erg drukke dag maar zeker een om niet te vergeten.

28 juni 2008

Door een kapot beeldscherm en het vervolgens niet werken van Internet was het geruime tijd niet mogelijk om de laatste nieuwtjes te vermelden. Maar er is een hoop gebeurd.

Zo hebben we de HD uitslagen binnen. Fehdra heeft een HD A gekregen waar we uiteraard heel blij mee zijn. Ze zal dan ook gedekt gaan worden in het weekend van 5 juli door Elton Des Hardis Brigands en we verwachten dan als alles goed mag gaan rond 6 september de pups. Daarnaast hebben we besloten om Diva ook nog eens te laten dekken, we wachten geduldig op haar loopsheid.

Dan Briana, we wisten dat haar linkerheup niet helemaal perfect was, dat was ons al verteld toen we haar lieten rŲntgenen. Rechts had ze een perfecte heup. We hadden met de DA overlegd, en er was geen enkele belemmering om er mee te fokken, het zou alleen door de linkerheup geen A heupen worden.  Groot was dan ook de schok toen bleek dat de Hirschfeld stichting besloten heeft haar een HD C predikaat te geven. Omdat ik niet met een HD C hond wil fokken heb ik besloten het nest wat gepland stond nu niet te laten komen. We willen namelijk eerst zwart op wit krijgen van een DA of van de Raad van Beheer dat dit daadwerkelijk komt door een trauma en dat zij geen erfelijke HD heeft. Indien we dit niet bevestigd krijgen, zullen we haar uiteraard niet meer inzetten voor de fok. Gezien het feit dat het eenzijdig is, haar broers en zus en ouders wel HD A heupen hebben is de kans op erfelijke HD te verwaarlozen, maar ik wil daar wel duidelijk bewijs voor kunnen overleggen naar de puppenkopers toe. We zullen haar dan ook na haar loopsheid laten penhippen om nog meer duidelijkheid te krijgen en we wachten het overleg met de Raad van Beheer ook nog even af. We houden u op de hoogte.

3 mei 2008

Vandaag hebben we foto's laten maken van de heupen van Fehdra, Briana en Miloua. Natuurlijk is het nog een aantal weken wachten voordat we de definitieve uitslag hebben, maar het zag er allemaal erg goed uit. Ook hebben we de ellebogen laten screenen, die zijn bij de honden goedgekeurd. Bij interesse zijn de foto's opvraagbaar via de mail.

26 april 2008

Gisteren is Taran samen met zijn Geleider geslaagd voor het KNPV Diensthondenexamen. Gefeliciteerd !!!!

17 maart 2008

Fotopagina van Miloua bijgewerkt met foto's op het pak en wegens niet functioneren van fotopagina van Briana deze ook aangepast. Tevens over de gehele site ook foto's veranderd.

Daarnaast zijn we vandaag met Diva naar de dierenarts gegaan omdat we steeds meer begonnen te twijfelen en helaas bleek ons vermoeden juist, Diva is niet drachtig. Heel erg jammer voor ons, maar nog meer voor de puppykopers die er toch wel erg op gehoopt hadden. We hebben daarna ook even overlegd met de eigenaar van de dekreu, de eerstvolgende keer dat Diva loops is, proberen we het nog een keer.

14 maart 2008

Vandaag even contact opgenomen met de DA. Niet omdat we iets ernstigs vermoeden, maar wel omdat we in het weekend de cruciale 67e dag gaan bereiken. Omdat we een klein nestje verwachten is er geen probleem om tot maandag te wachten, dus dat doen we dan ook. Mochten we maandag nog geen tekenen hebben van een naderende bevalling, dan laten we maandag een echo maken en overleggen we verder. Diva is verder nog levendig, heeft een normale temp. en eetlust en maakt het goed, dus we gaan met een gezonde spanning het weekend in. Ze houdt de gemoederen van ons en de puppenkopers wel bezig zo.. Maar we kunnen niks anders doen dan met z'n allen nog maar weer afwachten.

13 maart 2008

Vannacht voor het eerst naast Diva geslapen, ze was gisterenavond wat onrustig maar om 4 uur vannacht is ze gewoon gaan slapen zonder verdere tekenen van een naderende bevalling. Omdat we sterk het vermoeden hebben dat de 2e dekking succesvoller is geweest, zou ze nu ook pas op de 64e dag zitten, dus we wachten vandaag nog even af.

12 februari 2008

Alle tekenen wijzen erop dat Diva drachtig is. Als alles goed verloopt kunnen we de pups rond 11 maart verwachten.

17 januari 2008

Na wat kleine problemen met de site, is hij nu weer actief, blijf regelmatig komen voor update's betreffende ons nestje. Diva is de 9e nogmaals gedekt door Spike en we hopen dat ze nu drachtig is.

7 januari 2008

Diva is vandaag voor de 1e keer gedekt door Spike, woensdag gaan we voor de 2e dekking en dan is het voorlopig hopen op een geslaagde dekking.

27 december 2007

Diva is eindelijk loops. Ze zal als het goed is rond het 1e weekend van januari gedekt gaan worden. Ook Fehdra is een aantal dagen terug loops geworden.

19 december 2007

Taran is verkocht. Hij gaat zijn carriere voortzetten bij een beveiligingsbedrijf in Limburg. Wij wensen de geleider heel veel plezier en succes met onze kanjer.

Daarnaast is Diva nog steeds niet loops, we wachten samen met  de toekomstige puppenkopers met spanning op haar loopsheid. Briana is vandaag loops geworden, als ze deze cyclus aanhoudt en haar heupen zijn straks goed gekeurd zal zij in de zomer gedekt gaan worden.

10 december 2007

Momenteel weinig updates op de site. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een totaal vernieuwde website. Medio 2008 hopen we dat deze in de lucht zal zijn.

Op 29 november hebben we onze lieve Rottweiler Kim in laten slapen..

23 oktober 2007

Door omstandigheden heeft het even geduurd, maar de foto's van de najaarskeuring van Taran staan er nu eindelijk op. Klik HIER of ga naar de pagina van Taran.

19 oktober 2007

We bieden Taran te koop aan. Taran gaat echter alleen naar een persoon die met hem kan en gaat werken, als huishond zal hij niet worden verkocht. Voor meer informatie stuur ons een mail of neem telefonisch contact op.

6 oktober 2007

Luuk heeft gisteren een verdienstelijk PH1 certificaat behaald met Taran. Ze kwamen samen tot een certificaat met Lof van 427 punten.

5 augustus 2007

Vandaag inzet gehad met de Vlaamse Reddingshonden vereniging. Diva heeft namens onze honden intensief meegezocht naar een vermiste vrouw op het Ziekenhuisterrein van het Atrium Medisch Centrum te Heerlen. Helaas hebben wij de vrouw niet kunnen vinden op het terrein. Later op de avond is de vrouw in het Centrum van Heerlen, 5 km buiten het zoekterrein alsnog gevonden.

10 april 2007

Gisteren gekeurde oefendag KNPV in Venlo-tegelen.

Klik HIER voor een fotoverslag.

25 maart 2007

Informatie over Natuurlijk Rauwe Voeding ( NRV ) toegevoegd.

24 maart 2007

Ook de foto-pagina van Taran is nu aangepast, met nieuwe foto's

17 maart 2007

Fotopagina's van Fehdra, Briana en Diva aangepast..

14 maart 2007

Miloua heeft ook een eigen fotopagina !!

5 maart 2007

Fotopagina Taran is aangepast. Momenteel verder weinig foto's toe te voegen i.v.m. kapotte camera.

9 februari 2007

De pups zijn gisteren vertrokken naar de nieuwe baasjes, tot onze grote vreugde blijft het teefje bij ons wonen en gaat Miloua heten. Op de site is meteen een pagina voor haar gemaakt. Verder is er een foto-overzicht gemaakt van alle weken dat de pups hier bij ons waren.

Nieuwsgierig??? Klik HIER

25 januari 2007

De pups zijn vandaag 5 weken dus weer tijd voor nieuwe foto's.

21 januari 2007

Vanwege de grote hoeveelheid foto's van de pups

is er een extra pagina gemaakt.

20 januari 2007

Nilis heeft nu ook een eigen pagina. We zijn er nog wel volop mee bezig

maar de 1e resultaten zijn al te bekijken.

18 januari 2007

Foto's toegevoegd aan de fotocollages van

Taran, Diva en Briana

17 januari 2007

Weer nieuwe puppenfoto's op de site gezet.

10 januari 2007

Nieuwe foto's pups,

2 januari 2007

Indexpagina aangepast.

Puppenpagina bijgewerkt, voor nieuwe foto's

27 december 2006

Nieuwe foto's van de pups toegevoegd,

foto's op pagina's van Fehdra en Briana veranderd.

21 december 2006

Diva is na een loodzware bevalling een trotse moeder geworden van

4 gezonde pups.

18 december 2006

pagina kennel en pepper aangepast.

foto's toegevoegd door gehele site...

17 december 2006

foto's toegevoegd op pagina van Briana en Taran

 linken toegevoegd

12 december 2006

Foto's toegevoegd op pagina van Fehdra.

16 november 2006

Speurverslag toegevoegd op de pagina van Kim

foto's toegevoegd aan pagina Kennel

11 november 2006

Inzet gehad met Vlaamse Reddingshondengroep in combinatie met twee andere reddingshondengroepen. Groot bosgebied doorzocht in Vlaams Brabant. Honden hebben wel een aantal verwijzingen gegeven, maar die plekken waren voor ons niet te openen. Doorgegeven aan politie van die plaats.

8 november 2006

Foto's toegevoegd Demi en Diva.

7 november 2006

extra foto's geplaatst op Tarans pagina.

6 november 2006

De site is nu dan eindelijk officieel in de "lucht"

We wensen iedereen veel plezier met het bekijken ervan.

Gastenboek aangemaakt + teller geplaatst.

19 oktober 2006

Diva gedekt door Duras Perle de Tourbiere

pups verwacht rond 21 december 2006